Project 4 Giant Dandelions

Samenwerking 

Kasteel Doornenburg

Lumen in art bv

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

#lumeninart

© 2019 by Social Skills & Events

Kunstenaar

Project 4 Giant Dandelions

by Olivia d'Aboville (Filipijnen)

Olivia d'Aboville is een jonge Frans-Filipijnse kunstenaar

die Cum laude is  afgestudeerd aan Duperré, een prestigieuze textiel design school in Parijs in 2009. Ze specialiseerde zich in tapijt-en textiel constructies en paste de technieken aan om haar eigen geweven vormen te creëren. Ze is sindsdien gaan beeldhouwen met textieltechnieken en had haar eerste solotentoonstelling “kloof van fantasieën” in het Ayala Museum van juli tot oktober 2010. Ze werd genomineerd en kort genoteerd voor de Ateneo

Art Awards 2011: Anatomie van autonomie.

 

Van kunststof lepels tot pinnen en waterflessen, d'Aboville is gefascineerd door de gewone massa-geproduceerde objecten. Deze objecten verwijzen naar onze samenleving en onze levensstijl die ons milieu onvermijdelijk vernietigen en onze zeeën ernstig vervuilen.

Ze manipuleert en recycleert materialen om nieuw werk te creëren. Voor elk interessant element dat haar inspireert, vraagt ze zich af: wat kan ik daarmee doen? Kan ik knippen, buigen, verwarmen, stretchen, accumuleren om een nieuwe vorm te creëren?

 

Ze is zeer gevoelig voor licht, vloeiendheid en beweging en heeft in het thema de oceaan eindeloze inspiratie gevonden. Ze probeert de bewustwording te vergroten van het belang van het behoud van de biodiversiteit van onze zeeën. D'Aboville heeft tentoongesteld in musea, galerieën, hotels en festivals in Parijs, Lyon, Hong Kong, Manila, NY en Singapore. Haar werken variëren van textiel juwelen tot sculpturen, aan verlichtings ontwerpen en installatiekunst.  

The Giant Dandelions

 80 "Reuze paardenbloemen"van verschillend formaat, vormen een bos waardoor het publiek een wandeling kan maken.

De paardenbloemen zijn gemaakt van ongeveer 9.000 gerecycleerde flessen water.

Zij werden gesneden om vervolgens met nylon opnieuw in een kunstwerk worden gemaakt. Elke bloem heeft een duurzame lichtbron en vanwege de creatief gerecyclede materialen vormen deze bloemen een licht landschap dat ons laat zien dat afval niet hoeft te bestaan.