Project 6 Lucio Linea

Samenwerking 

Kasteel Doornenburg

Lumen in art bv

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

#lumeninart

© 2019 by Social Skills & Events

Kunstenaars

Project 6 Lucio Linea

by By Light Nederland

 

Wisse Trooster (1988) is gestart met zijn design studio tijdens zijn studie Industrial Design aan de TU/e . Geïnspireerd door de uitdagingen van de technische producties waar Wisse aan werkte, maakte hij zijn eerste producten met een industriële touch. Als Designer focust Wisse op het creëren van nieuwe mogelijkheden door verder te kijken dan de standaard      mogelijkheden van materialen en technieken waar hij mee werkt.

Wisse Trooster – Designer :

 

Als designer ben ik enthousiast om te leren van nieuwe dingen, Ik ben nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen, en ik vind het ontdekken van nieuwe richtingen naar goede producten en installaties. Ik wil graag relevante concepten ontwikkelen waar vraag naar is en wil de gebruiker mijn passie in licht en interactieve ontwerpen meegeven door de acties en reacties. Tyop is het bedrijf waar ik ben afgestudeerd voor mijn studie Industrial Design aan de TU/e. Troy Reugebrink ontwerpt en realiseert interactieve projecten.                                        

Lucio Linea

’s Avonds worden de takken of de bomen verlicht met een speels en mystieke licht, het lijkt of miljoenen vuurvliegjes rondzweven rond in de lucht. De groene en rode stippen van de lasers creëren dynamische lijnen op de oppervlakken die ze aanraken, dat is een genot om deze te vangen op de camera. Het is het natuurlijke effect van de wind en beweging van de laser die de drijvende lichten leven geven, als ze dansen rond de boom.

In combinatie met de soundscape, van muzikant Martijn Simkens, laat Lucio Linea de bezoekers de interactie tussen de natuur in de stad en het soms drukke stadsleven ervaren.

Lucio Linea door Wisse Trooster en Troy Reugebrink van byLight. Ontwikkeld tijdens een project van Openlight, een creatief Lab van het Intelligent Lighting Institute van de Technische Universiteit Eindhoven. Trooster en Reugebrink deden onderzoek naar de invloed van licht op de ervaring van de openbare ruimte, in samenwerking met licht architect Har Hollands.