Project 5 Sounds of the sky

Samenwerking 

Kasteel Doornenburg

Lumen in art bv

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

#lumeninart

© 2019 by Social Skills & Events

Kunstenaar

Project 5 Sounds of the sky

By Daniel Kurnizcak (Duitsland)

 

Daniel Kurniczak, Essen Duitsland. (geboren in Poznan, Polen, 1985) is een componist en producent van elektronische en orkestrale muziek. Onlangs heeft hij georkestreerde lichtkunst projecten en andere licht projecten ontworpen.

In 2005 richtte hij de electro-pop band Freakatronic op,niet alleen opvallend door hun muziek, maar ook hun artistieke shows en videoproducties. Samen hebben ze concerten gegeven in Europa (Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Nederland, Polen) en genoten van internationale succes.

Ze speelden in de "Space Ibiza" met Fatboy Slim en ook als supportband voor Deichkind.

Sinds 2007 heeft Daniel Kurniczak tal van eigen muzikale producties en werken van internationale artiesten (zoals de Amerikaanse kunstenaar gehaakte Olek) uitgebracht.

2014, begint hij na de eerste muzikale ervaringen op het gebied van theater, film en media, voor de voorbereiding van de eerste geluidssporen voor lichtshows en Videomappinsg. Zo produceerde hij muziek voor de Highlights op de festivals GLOW in Eindhoven (NED), Festungsleuchten in Koblenz (GER) en Festival of Lights in Berlijn (GER).

Vanaf 2016 de eerste samenwerkingen en eigen producties, zoals het lichtshow "Monkey Business" en "Under the earth" in de tunnels van de voormalige vesting Koblenz volgen.

In 2017 maakte hij de lichte installatie "Wolkenklang", die tentoongesteld op verschillende festivals, zoals Cidneon Brescia (Italië) in 2018. Hij produceerde zijn muziek en lichtinstallatie "geluiden van de hemel", die werd getoond in betoverde tuinen in Arcen (Nederland) en het Essen Light Festival (GER). In datzelfde jaar maakte zijn show "The Bureaux" deel uit van licht Night Leeds (Engeland).

"Sounds of the Sky"

"Sounds of the Sky" is de nieuwe muziek en lichtinstallatie van Daniel Kurniczak, waar

bezoekers kunnen wandelen door een veld van glanzende wolken. De componist visualiseert zijn muziek door middel van een lichtshow, die kan worden ervaren in het midden of zelfs van de afstand. In Tegenstelling tot de trend van de acceleratie, de muziek synchrone enscenering berust op een emotionele ervaring die tijd neemt om de bezoeker te nemen op een eindeloze reis.