Project 1 The Cloud

Samenwerking 

Kasteel Doornenburg

Lumen in art bv

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

#lumeninart

© 2019 by Social Skills & Events

Kunstenaars

Project 1 the CLOUD

by Caitlind r.c. Brown & Wayne Garrett (Canada

 

Caitlind r.c. Brown + Wayne Garrett zijn Canadese kunstenaars die de

tussenruimte verkennen tussen het licht + duisternis, natuur + cultuur,

individueel + collectief. Opkijkende kijkers met participatieve

contexten en nieuwe materialen, hun projecten nodigen uit om met

vreemden ervaringsgerichte momenten te delen, soms onwetende

samenwerkingen. Gericht op kunst in de openbare ruimte, het duo

gebruikt vaak in massa geproduceerde objecten als een verwijzing naar steden als een onmetelijke massa van materialen, mensen en situaties. Door het opbouwen van relaties tussen de alledaagse en de magische, de kunsten makers hopen op te roepen een vernieuwd begrip van de alledaagse door middel van een kritische verschuiving in perspectief. 

 

De CLOUD is een interactief project dat het potentieel van alledaagse voorwerpen opnieuw  verbeeldt om een oogverblindende, ervaring te creëren. Kijkers spelen met de CLOUD door samen te werken als collectief het beeld van het project opnieuw te animeren.                  De uiterlijke verschijning van het beeld is licht en delicaat, maar als je beweegt onder de      luifel van gloeilampen wolk onthult haar onderbouw: hand gebogen staal en utilitaire elektronica. Vervolgens vormen de binnenste en buitenste sferen van het kunstwerk verschillende dynamiek, waarin zowel participatie + contemplatie, Spektakel + speculatie, collectieve + subjectieve, Harmony + chaos wordt uitnodigt.

 

Eenvoudig, helder, en speels, wolk is een barometer van de sociale interactie tussen vreemden. In elk land dat ze bezoeken, is de interactie met CLOUD anders.

Op symbolisch niveau is CLOUD echter gebaseerd op de universele taal van milieu beelden – ondanks taalbarrières, afstand en verschillen, worden regenwolken overal door de mensen begrepen. Gekenmerkt door gekantelde gezichten en glinsterende ogen, kijkers gaan met het werk lang nadat al haar geheimen zijn onthuld.