Project 3 Time of Mars

Samenwerking 

Kasteel Doornenburg

Lumen in art bv

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

#lumeninart

© 2019 by Social Skills & Events

Kunstenaar

Project 3 Time of Mars

by Piotr Majewski (Polen)

 

Piotr Majewski is in Polen een Radio & TV journalist die gespecialiseerd is om astronomie op een populaire manier te brengen. Auteur van het radioprogramma ‘Radio of Planets & Comets’ welke wekelijks wordt uitgezonden op de nationale radiozender in Polen. Hij is daarnaast Astrofotograaf waarbij hij zijn foto’s toont op de website www.radio-teleskop.pl. Hij maakt astronomie toegankelijk voor het publiek op het YouTube kanaal Radio-teleskop.pl. Hij heeft verschillende publiek evenementen ontwikkeld zoals sky &multimedia shows als

’Copernicus In Europe”(2009) „Holst’s Planets” (Warsaw 2013, 2018), „Driven by the stars” (Brussels, 2014), „Bella Skyway Festival”

(Toruń 2016, 2018; Göttingen 2018)

Time of Mars

Piotr Majewski (Polskie Radio PiK) en Jerzy Rafalski (Planetarium Toruń), die samen het collectief ‘Radio of Planets and Comets’ vormen.

.

Mars is al eeuwenlang een bron van onderzoek voor wetenschappers en inspiratie voor Kunsten. In 2018, was de rode planeet het dichtst bij de aarde sinds jaren, het trok natuurlijk de aandacht van waarnemers als het helderste object (na de maan) in de hemel. Mars is niet alleen een doelwit voor observatie, maar ook voor exploratie-vele ruimtevaartuigen zijn succesvol op zijn oppervlakte geland, en er wordt gezegd dat de man/vrouw die eerste voet op de rode planeet te zetten al is geboren. In het lang vervlogen verleden was Mars zeer gelijkaardig aan de aarde — het werd bedekt door oceanen en (zeker) weelderige vegetatie. Tegenwoordig is het een reusachtige zandige woestijn waar zeer veel onweersbuien plaatsvinden. Wat heeft onze buurman zo anders gemaakt? Wat is er gebeurd met het water op Mars? Zal het mogelijk zijn om het leven op Mars te herstellen? U staat op het punt om alles te weten te komen over dit in de projectie.