Project 8 Visual Piano

Samenwerking 

Kasteel Doornenburg

Lumen in art bv

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

#lumeninart

© 2019 by Social Skills & Events

Kunstenaar

Project 8 Visual Piano

By Kurt Laurenz Theinert (Duitsland)

 

Kurt Laurenz Theinert is een fotograaf en live Performing Light en media Artist. Zijn "Visual piano" optredens worden getoond over de hele wereld in Sao Paulo, Londen, Sydney, Berlijn, New York en Singapore.

Hij concentreert zich in zijn werk op visuele ervaringen die niet verwijzen, als beelden, om iets. Integendeel, hij streeft naar een abstracte, reductieve esthetiek die hem uiteindelijk heeft geleid – door een wens voor meer dematerialisatie – van fotografie tot licht als medium.  Met behulp van softwareontwikkelaars Roland Blach en Philipp Rahlenbeck, creëerde hij een ' beeldinstrument ' (visuele piano) op een MIDI-keyboard basis, waarmee hij zijn artistieke bedoelingen kan vertalen naar live optredens terwijl hij tijd met licht configureert.


Hij creëert Pure visuele muziek-live, abstract en ruimte vullen met behulp van 360 ° panorama projectie. Er is geen technisch verband tussen klank en beeld om een spontane dialoog tussen hem en de muzikant mogelijk te maken. In zijn composities en improvisaties Pries hij de statische eigenschappen van zijn projectie ruimtes in het voordeel van alleen die ruimtelijke correlaties die waargenomen kunnen worden in de dynamiek.

Visual Piano

 

Visual Piano is een instrument dat het mogelijk maakt bewegende beelden in een ruimte te creëren. Het is uniek en werd ontworpen en ontwikkeld door de fotograaf en lichtinstallatie kunstenaar Kurt Laurenz Theinert in samenwerking met de software-ontwerpers Roland Blach en Philip Rahlenbeck. Met beHulp van een MIDI-Keyboard is het mogelijk om verschillende grafische patronen te genereren die digitaal kunnen worden geprojecteerd op één of meerdere schermen. Deze dynamische en directe tekeningen in het licht zijn niet (zoals met VJ soft-en hardware) gegenereerd door vooraf opgenomen clips, maar elk moment van de voorstelling wordt gespeeld en gemoduleerd Live en in real time via het toetsenbord en pedalen. Vorm en inhoud zijn van een hier. De "visuele piano" prestaties verkennen professionele hedendaagse artistieke praktijk door het abstracte, kortstondige medium van licht, maar tegelijkertijd zijn ze bewust gelegen in de nabijheid van het genre van "ernstige" entertainment.